Over 4 mio. til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland. Billede af dyrlæge med brun labrador på briksen.
Nordjyllands Internat har modtaget en donation på ikke mindre end 4,4 millioner kroner – og med de penge kan opførelsen af den nye klinik starte i januar 2024. Pengene er doneret af den nordjyske fond Melsen Fonden. Cathrine Cocks, Dyrenes Beskyttelse

Over 4 mio. til Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland

En fondsbevilling på 4,4 millioner fra Melsen Fonden har sikret, at dyrene i Nordjylland nu får deres helt egen, topmoderne dyrlægeklinik.

Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland står over for en stor udvidelse, når de 12. januar tager første spadestik til en helt ny og topmoderne dyrlægeklinik. Klinikken skal ligge på dyreinternatet i Hjallerup, og de nye faciliteter kommer til at gøre en stor forskel for dyrene.

Nordjyllands Internat har nemlig modtaget en donation på ikke mindre end 4,4 millioner kroner – og med de penge kan opførelsen af den nye klinik starte i januar 2024. Pengene er doneret af den nordjyske fond Melsen Fonden.

»Det har været en udfordring, at vi ikke selv har haft faciliteterne til at udføre røntgen. I fremtiden vil vi selv kunne stå for størstedelen af de operationer, der er nødvendige, for eksempel tandrøntgen, tandoperationer og røntgen generelt men også andre operationer,« siger Karina Fisker, internatchef, Dyrenes Beskyttelse, og fortsætter:

»Derfor er vi meget taknemlige for donationen fra Melsen Fonden, som netop muliggør opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik, hvilket bliver medvirkende til, at vi i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr.«

I 2023 har antallet af indleverede dyr været stigende, og med omkring 1.400 dyr på internatet om året er behovet for egne behandlingsmuligheder på Nordjyllands Internat vokset.

»Fremover bliver det nemmere at få sit kæledyr tilset af en dyrlæge, når man er bosat i Nordjylland.«

Karina Fisker, internatchef, Dyrenes Beskyttelse


Dyrlægeklinik øger dyrevelfærden for nordjyske dyr

Den nye dyrlægeklinik kommer til at øge velfærden for både internatdyr og nordjydernes kæledyr. Det bliver nemlig også muligt som privatperson at bruge klinikken, og på den måde skal klinikken være med til at afhjælpe manglen på dyrlæger i Nordjylland.

»Fremover bliver det nemmere at få sit kæledyr tilset af en dyrlæge, når man er bosat i Nordjylland. Der er mangel på dyrlæger heroppe, og det vil vi gerne være med til at afhjælpe. Når man bruger klinikken til sine egne dyr, er man samtidig med til at støtte internatdyr i nød, da pengene går direkte til dette formål,« fortæller Karina Fisker.

I fremtiden kan dyreinternatet i Nordjylland tage imod flere dyr end tidligere. Donationen er med til at minimere både ventetid og transport.

»I situationer, hvor der er tale om mere end et almindeligt sundhedstjek, skal dyrene i dag transporteres til andre klinikker, hvilket oftest har været en times køretur hver vej. Med etableringen af vores egen dyrlægeklinik undgår vi denne transporttid – samtidig med at vi kan sikre, at dyrene hurtigere får den rette behandling,« siger Karina Fisker.

Annonce

Annonce

Annonce