Billede af kat ifm. pressemeddelelse om verdens første, flydende, orale behandling af diabetes hos katte er godkendt
SENVELGO® er allerede godkendt i Schweiz, Storbritannien og USA, og nu lanceres lægemidlet i EU-lande.

Verdens første flydende, orale behandling af diabetes hos katte er nu godkendt

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har godkendt og givet tilladelse til, at lægemiddelproducent Boehringer Ingelheim kan markedsføre verdens første flydende, orale behandling af diabetes hos katte

Boehringer Ingelheim har fået tilladelse fra Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) til at markedsføre præparatet SENVELGO®, med det aktive stof velagliflozin, som er det første flydende, orale lægemiddel til katte med diabetes.

Tilladelsen markerer et stort skridt i udviklingen i behandlingen af katte med diabetes, og det glæder Lene Thaulow, Teknisk Chef hos Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics, der udtaler:

»Vi går meget op i at omsætte forskning og innovation til banebrydende løsninger til dyr og deres ejere. SENVELGO® er et eksempel på dette. Det er et produkt, der markant forbedrer behandlingsmulighederne af katte med diabetes. Når man kan give sin kat medicinen oralt fremfor med daglige injektioner, gør det livet for både kat og ejer mere enkelt.«

Diabetes er én af de mest almindelige endokrine lidelser hos katte, og man forventer, at den i fortsat stigende grad vil blive udbredt som konsekvens af en voksende kattepopulation. I dag lever katte ikke ret længe efter, at diagnosen stilles, og faktisk aflives næsten hver tredje kat inden for det første år.

Den primær faktor hertil er kompleksiteten af behandlingen og behandlingsmulighederne, som nu ændres fundamentalt, mener Stijn Nissen, der er formand for European College of Veterinary Internal Medicine:

»SENVELGO® forenkler behandlingen og bidrager på flere måder til, at både katte og deres ejeres får en lettere hverdag med diabetes. Ved at fjerne risikoen for klinisk lavt blodsukker – og dermed eliminere behovet for løbende glukoseovervågning – vil SENVELGO® hjælpe flertallet af ejerne med effektivt at styre deres kats tilstand og dermed forbedre kæledyrets livskvalitet markant.«

Præparatet skal gives oralt én gang dagligt, enten blandet med en smule mad eller direkte i kattens mund. Bare en uge efter behandlingsstart forbedres de kliniske symptomer på diabetes hos katten blandt andet ved at sænke forhøjede blodsukkerniveauer og minimere risikoen for hypoglykæmiske hændelser.

Annonce

Annonce

Annonce