20.11.2020: Vindere af European PRRS Research Award 2020 annonceret | DYRLÆGEN.nu

Vindere af European PRRS Research Award 2020 annonceret

Boehringer Ingelheim anerkender videnskabelig ekspertise ved at belønne tre forslag til forskningsprojekter med 25.000 euro hver.

 

Boehringer Ingelheim hædrer tre vindende forslag til forskningsprojekter som et led i European PRRS Awards for at opmuntre til yderligere udvikling af praktiske metoder til at kontrollere PRRS (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome) og for at anerkende videnskabelig ekspertise på dette felt.

Hvert forskningsprojekt tildeles 25.000 euro og tilbydes samtidig en værdifuld mulighed for interaktion og akademisk udveksling blandt forskere og dyrlæger. Vinderne blev udvalgt af et uafhængigt ekspertpanel.

PRRS er fortsat en meget hyppig sygdom hos grise i Europa og forårsager økonomisk tab via sin negative indvirkning på reproduktion, tilvækst samt klinisk sygdom.

Bedømmelsesudvalget for European PRRS Research Award har Enric Mateu (Universidad Autònoma de Barcelona) som formand og medlemmer fra praksis og den akademiske verden: Helle Jessen (Danvet), Andrea Ladinig (Vetmeduni Vienna), Giovanbattista Danilo Guadagnini (PigVet), Gyula Balka (Veterinary Medicine Budapest), Michele Drigo (University of Padova) og Torsten Pabst (Tierarztpraxis Dr. Pabst).

I 2020 har Boehringer Ingelheim sponsoreret den årlige European PRRS Research Award for syvende gang. Vinderne af dette års European PRRS Research Award, som efter grundige overvejelser blev udvalgt af bedømmelsesudvalget, er:

  • Biosikkerhed og behandlingsindvirkning på PRRS-status og økonomisk rentabilitet. Statistisk proceskontrol efter evaluering og forbedring (Ramis Vidal, Universidad de Murcia – Spanien).
  • PRRSV1 genetisk rekombination i svinebesætninger: En voksende risiko eller hype (Erhard van d. Vries, Royal GD – Holland).
  • Fravænningsmetoders indvirkning på PRRSV i farestalden (Pia R. Heiselberg, HyoVet – Danmark).

Priserne uddeles til vinderne ved den femte European PRRSpective, som afholdes i Bern i Schweiz i 2021.

Annonce

Annonce

Annonce