Fordomme om internater og dyr fra internater

Har du (også) fordomme om internater?

Gennem mange år har der været fordomme om internater og dyr fra internater. Men selvom fordommene generelt er ved at blive nedbrudt, er der stadigvæk et stykke vej endnu. Det vil dyrlæge og internatleder Lise Svejgaard gerne gøre noget ved.

På Egelund Dyreklinik i Viborg arbejder en ildsjæl for dyrs – og især kattes – velvære og trivsel. Dyrlæge Lise Svejgaard anerkender selv, at hun i mange år selv har haft fordomme mod internater. Lige indtil hun selv i 2019 etablerede Viborg Katteinternat under Dyrenes Beskyttelse. Her arbejder Lise Svejgaard med at gøre en mærkbar forskel for kattene og bidrage med viden til ejerne. Samtidig er det en mærkesag for hende at gøre op med de brede fordomme om internater og dyr fra internater.

Derfor inviterer Viborg Katteinternat og Lise Svejgaard til Åbent Hus på internatet lørdag 17. juni, hvor dyrlæger, veterinærsygeplejersker, klinikmedarbejdere og andre fagpersoner kan få et indblik i og stille spørgsmål til driften, arbejdet og hverdagen på et internat.

Gennem et miniforedrag kommer man tættere på:

  • Processen fra de modtager en kat, til den videreformidles til et nyt hjem?
  • Hvilke sygdomme testes der for? Hør blandt andet om giardia og katteinfluenza samt behandling af disse sygdomme.
  • Hvornår vælger man at behandle, og hvornår træffer man beslutningen om aflivning.
  • Tips og tricks til håndtering af ’sure’ katte, der oftest bare er stressede.
  • Arbejdet med at skabe og uddanne ansvarlige katteejer gennem dialog, viden og forebyggelse.

Arrangementet foregår på Viborg internat, Gårsdalvej 30, 8800 Viborg kl. 13.00 til 16.00, hvor alle deltagere også bliver budt på lidt at spise og drikke. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig på grund af et begrænset antal pladser.

Få udvidet din horisont og viden om dyreinternater ved at tilmelde dig senest 9. juni på egelund.dyreklinik@gmail.com.

Annonce

Annonce

Annonce