Hundekraven BUSTER Green Ocean er produceret af 95 procent genbrugsplast.
Hundekraven BUSTER Green Ocean er produceret af 95 procent genbrugsplast.

Grøn hundekrave klar til markedet

Kruuse lancerer hundekraven BUSTER Green Ocean – en helt ny krave produceret af 95 procent genbrugsplast, der giver dyrlægen mulighed for at tænke på miljøet.

Virksomheden Kruuse, som gennem mere end 125 år har udviklet og fremstillet dyrlægeartikler til dyrlæger i hele verden, lancerer nu BUSTER Green Ocean-hundekraven – verdens første hundekrave lavet af 95 procent genbrugsmateriale.

Udviklingen af BUSTER Green Ocean Hundekraven opstod på baggrund af ønsket om at gøre noget ved den voksende plastforurening, som belaster vores miljø. Plastforureningen i verdens have og floder stiger med alarmerende hast – og ødelægger både levesteder og livet i havet.

Hvert år ender op mod 13 millioner tons plastaffald i miljøet, hvoraf 10 procent stammer fra den maritime industri, herunder kasserede fiskenet. At tage gamle fiskenet op af havet er kun en del af løsningen. Fiskenettene bliver efterfølgende sendt i deponi eller brændt.

Gamle fiskenet kan sorteres, makuleres, vaskes og laves om til små plastikpiller, som Kruuse bruger til fremstillingen af den grønne krave.
Gamle fiskenet kan sorteres, makuleres, vaskes og laves om til små plastikpiller, som Kruuse bruger til fremstillingen af den grønne krave.

Men der er en anden og bedre mulighed. De kan nemlig indsamles, sorteres, makuleres, vaskes og laves om til små plastikpiller, der kan bruges til blandt andet at lave nye hundekraver.

Hos Kruuse spurgte man kunderne, hvilke miljøvenlige initiativer de gerne ville støtte, og svaret var entydigt – at holde plastik væk fra havene var øverst på listen.

Ved at anvende brugte fiskenet i produktionen og fremstille produkter, der kan genbruges, bevarer Kruuse værdien af disse plastmaterialer i en cirkulær økonomi. Herudover undgår virksomheden at bruge energi på produktionen af ny plast, hvilket sparer på de ressourcer, der belaster klimaet.

»BUSTER Green Ocean er en verdensnyhed og et naturligt skridt for Kruuse. Med en lang tradition for innovation giver denne hundekrave dyrlægen mulighed for at træffe et grønnere valg. Hundekraven har altid været referencepunkt inden for kæledyrsbeskyttelse, og med BUSTER Green sikrer vi, at dyrlægepraksisser i hele verden har mulighed for at leve op til den miljøbevidste dagsorden, som vi alle møder hver dag,« siger CEO, Tino Bendix.

Det er Kruuses håb, at BUSTER Green Ocean Hundekraven bliver én ud af mange nye grønne løsninger i den veterinære industri. Produktionen af verdens første grønne hundekrave er et stort skridt, som man håber, vil føre til endnu flere tiltag, som både beskytter dyreliv og de levesteder, der er så vigtige.

Annonce

Annonce

Annonce