Agria Dyreforsikring tildeler millionstøtte til forskning i dyresundhed
Male veterinarian examining dog, veterinary clinic. Vet doctor, treatment a sick dog

Millionstøtte til forskning i dyresundhed

Agria Dyreforsikring har i samarbejde med SKK’s forskningsfond udvalgt 15 forskningsprojekter med fokus på dyresundhed. Tilsammen modtager projekterne op mod 6,9 millioner i forskningsstøtte.

Agria Dyreforsikring, et af landets førende dyreforsikringsselskaber, har siden 1938 bidraget til forskning i dyrehold. Selskabet har netop tildelt 6,9 millioner SEK (cirka 4,9 millioner DKK) til forskning i dyresundhed.

I samarbejde med SKK’s forskningsfond, har Agria Dyreforsikring udvalgt 15 nye forskningsprojekter i Danmark, Sverige, Norge og Finland. De udvalgte projekter har blandt andet fokus på at minimere komplikationer ved marsvinefødsler, øge vores viden om katteadfærd og undersøge årsager til sportsrelaterede skader hos hunde.

Blandt de udvalgte forskningsprojekter er en række danske projekter, der vil spille en stor rolle i fremtidig forbedring af skandinavisk dyrehold.

»Jeg er glad for, at vi, sammen med vores kunder, har mulighed for at bidrage til en forbedring af dyresundhed og øge vores forståelse for dyrenes velbefindende,« siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.

 

Første forskningsprojekt i marsvin

For første gang i fondens historie er et forskningsprojekt med fokus på marsvin blevet tildelt støtte.
Hvert år dør en betydelig andel marsvin i forbindelse med fødsel. Det vil nyt forskningsprojekt sætte en stopper for. Her vil forskere ved SLU kortlægge fødselsvanskeligheder hos marsvin. Formålet er at mindste antallet af dødsfald.

»Interessen for dyrevelfærd blandt smådyr, som marsvin, er kraftigt stigende, og det bliver mere og mere tydeligt, at de også skal tage del i dyrlægebehandling,« siger Tine Antvorskov.

 

Overvægt af hunde

Hele 11 forskningsprojekter, som på forskellig vis skal forbedre livet for hunde, får en stor del af midlerne. Projekterne spænder bredt, og der er fokus på alt fra hofteledsdysplasi til sportsrelaterede skader.

Hofteledsdysplasi er en velkendt sygdom hos hund, og sygdommen er til en vis grad arvelig. Formålet med studiet er at identificere den genetiske risiko.

Et andet studie studerer sportsrelaterede skader hos brugshunde, som deltager i konkurrencer og fungerer som arbejdende hunde. Sportsrelaterede skader ses ofte hos arbejdende hunde og brugshunde, som deltager i konkurrencer. Alligevel findes ganske lidt viden om epidemiologien bag sportsrelaterede skader hos hund. Det overordnede formål med studiet er derfor at forbedre sundheden og velfærden hos arbejdende hunde ved at generere evidensbaseret viden.

Du kan se alle forskningsprojekterne hos Agria Dyreforsikring.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce