Dyrlægen

Nyt dyrehospital i Risskov har både patienter og personale i fokus

På det nye dyrehospital i Risskov har indehaver og dyrlæge Michael Schaap både den gode behandling af patienter, men også det gode arbejdsmiljø for personalet, som sin topprioritet.

I Risskov har Michael Schaap slået dørene op for et helt nyt dyrehospital. Lige nu består dyrehospitalets personale af en dyrlæge, en fagveterinærsygeplejerske og to klinikassistenter, men ambitionerne er meget større. I fremtiden drømmer Michael Schaap nemlig om en klinik, hvor fagligheden er i top, men hvor der samtidigt er et stort fokus på arbejdsmiljøet for de ansatte på klinikken. For netop et godt arbejdsmiljø og en ro på klinikken er, ifølge Michael, noget af det vigtigste, der skal til for at skabe en klinik, der er behagelig for patienterne at komme i.

»Jeg går meget op i, at mit personale har det godt, og at vi prøver at tage tingene med ro, og det er også nogle værdier, som jeg føler, at kunderne værdsætter, fordi vi tager os tid til klienterne og håndterer tingene på en god og rolig måde,« siger Michael Schaap.

At håndtere tingene med ro er også noget, Michael særligt har været nødsaget til at efterleve i processen med at åbne en helt ny klinik. For på trods af hans mere end 15 års erfaring i dyrlægebranchen var der stadig mange ting, han ikke vidste om at drive en ny klinik. Derfor har han måttet tage tingene med ro og have en tro på, at det nok skulle ende godt, når han nu var sikker på, at idéerne bag klinikken var gode.

»Det har selvfølgelig været en kæmpe udfordring, for det var jo nemt nok at sidde der på tegnebrættet og tage alle de gode ting fra de tidligere steder, jeg har arbejdet, og så koge dem sammen og sige, at det her bliver den ideelle klinik. Balancegangen er jo så bare, når det hele bliver virkelighed,« fortæller Michael Schaap, der hele tiden har vidst, hvordan han ønskede, at klinikken skulle blive.

 

Fra idé til færdigt hospital

Michael Schaap blev uddannet dyrlæge i 2005 og har siden taget en lang række efteruddannelser, som har styrket hans faglighed. Og netop de mange år med uddannelse var medvirkende til, at Michael fik motivationen til at starte en helt ny klinik.

»Mine tanker om at blive selvstændig startede ved, at jeg egentligt syntes, at jeg havde siddet nok på skolebænken, så nu skulle der ske noget, og hvis jeg skulle kunne se mig selv i faget i længere tid, så ville det være vejen at prøve,« siger Michael Schaap.

Selv om der er langt fra idé til færdigt resultat, så er Michael og hans team i Risskov allerede nået langt med den nye klinik. Både de fysiske rammer er på plads, og den personalemæssige del er godt på vej. Faktisk er de fysiske rammer så godt på plads, at man på Risskov Dyrehospital har mulighed for at dele klinikken op, så hunde og katte kan adskilles, og det er en stor fordel på mange måder. Opdelingen gør nemlig, at oplevelsen hos dyrlægen vil være en smule tryggere for mange katte, da de holdes i en afdeling for sig selv. Det betyder også, at man på Risskov Dyrehospital arbejder hen imod at blive certificeret som Cat Friendly.

»At være en Cat Friendly-klinik gør det forhåbentligt lidt sjovere for kattene at komme til dyrlæge, fordi vi prøver at nedbringe stressniveauet så meget som muligt, og det er noget, som mange klienter foretrækker,« siger Michael Shaap.

 

En hjælpende hånd fra KRUUSE

Når det kommer til de fysiske rammer, så kan det være svært at komme uden om udstyret i klinikken. Og netop her, har Risskov Dyrehospital haft KRUUSE med på rådgivning i alt, hvad der handler om udstyr, produkter og indretning. Det betyder, at klinikken er udrustet med alt det bedste udstyr, der er nødvendigt for at kunne tilbyde de bedste behandlinger til smådyr. Men det er ikke kun de materielle ting, KRUUSE har bidraget med. Faktisk har Michael og hans team hele vejen fået rådgivning til, hvordan han bedst muligt kunne opbygge klinikken.

»KRUUSE har haft en kæmpe betydning for, hvor vi står i dag. Både med hensyn til økonomien helt fra start, plantegninger, indretning af klinikken og vejledning i, hvilket udstyr vi skulle have,« fortæller Michael Schaap.

Når Michael kigger på fremtiden for Risskov Dyrehospital, er der ingen tvivl om, at ambitionerne for klinikken er i top, og han ved også, at de har de helt rigtige redskaber til at nå i mål. Her tæller både et dygtigt personale, loyale klienter, en troværdig samarbejdspartner i KRUUSE, godt udstyr og en god portion ro.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce