Dyrlægen

Verdens største database for arvemateriale fra hunde og katte

Nu bliver det muligt for dyrlæger og forskere i hele verden at få adgang til verdens største samling af arvemateriale fra hunde og katte til forskning i kæledyrs helbred. Fødevare- og dyrefodergiganten Mars, Inc. har nemlig indgået et samarbejde med det verdensførende forskningscenter ’Broad Institute of MIT and Harvard’ om at samle arvemateriale fra 20.000 hunde- og katteracer i en åben database.

Over de næste 10 år skal arvemateriale fra 10.000 hunde og 10.000 katte samles i verdens største åbne database for forskere og dyrlæger. Det er ambitionen hos fødevare- og dyrefodersgiganten Mars, Inc., der har indgået et samarbejde med det verdensførende forskningscenter ’Broad Institute of MIT and Harvard’ om at fremme forskningen i kæledyrs helbred og skabe bedre behandlingsmuligheder til de fremtidige generationer af hunde og katte.

Sygdomme opdages, før de opstår

Lige siden Mars, Inc. startede med at producere fødevare for mere end et århundrede siden, har det været vigtig for den familieejede virksomhed at skabe en bedre verden for de fremtidige generationer ved at frigive forskning til glæde for alle – også vores kæledyr.

Gennem omfattende veterinærpleje, udvikling af dyrefoder, banebrydende forskning inden for diagnostik, DNA-test og meget andet arbejder Mars Petcare, der er en del af Mars, Inc., for at skabe de bedste rammer for kæledyr og deres ejere.

Blandt andet kommer arvematerialet fra de 20.000 hunde og katte fra Mars Petcares Biobank program, der blev lanceret i 2022 med det formål at opdage potentielle sygdomme hos hunde og katte, før de opstår.

Tilgængelig i hele verden

Det fulde datasæt vil blive gjort offentlig tilgængelig gennem det Nationale Center for Bioteknologi Information (NCBI) i USA, og forskere og dyrlæger fra hele verden får dermed mulighed for at lave videnskabelige undersøgelser inden for blandt andet hunde- og katteracers genetiske ophav, nye genetiske mutationer, der er specifikke for visse hunde- og katteracer, samt kæledyrs ældningsproces.

Og netop åbenheden i forskningen vækker glæde hos Katrine Grytter, Corporate Affairs Director, Mars Multisales North Europe, og Better Cities for Pets programansvarlig i Norden:

»Den nye database er et vigtigt bidrag til den igangværende forskning i kæledyrs helbred, og vi er især glade for, at den bliver tilgængelig for dyrlæger og forskere verden over. Mars, Inc. har et langsigtet mål om at investere i videnskab, teknologi og innovation, og databasen og biobanken er to gode eksempler på, hvordan vi kan udvikle og forbedre behandlingsmulighederne for de fremtidige generationer af hunde og katte.«

Mars, Inc. forventer at frigive de første rå arvemassematerialer i løbet af 2023 sammen med yderligere behandlede data, efterhånden som flere kæledyr bliver en del af Mars Petcares Biobank program.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce