Dyrlæger hjælper krigens dyr på dyrehospitaler- og klinikker

Dyrlæger hjælper krigens dyr på dyrehospitaler- og klinikker

Mange danske dyrlæger tilbyder gratis vaccination og anden behandling af ukrainske flygtninges kæledyr.

Siden ukrainske flygtninge begyndte at komme til landet, har mange dyrlæger tilbudt, at de ville hjælpe deres kæledyr gratis. Nu har Dyrenes Beskyttelse efter aftale med Fødevarestyrelsen, Den Danske Dyrlægeforening og andre dyreværnsorganisationer udarbejdet en oversigt over danske dyrlæger, der stiller gratis ydelser til rådighed.

– Der skal lyde en kæmpe tak til alle de dyrlæger, der hjælper de ukrainske flygtninge. Det gavner dyrene, men giver også tryghed og ro til deres ejere, siger Yvonne Johansen, dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse

Foreningen orienterer

Lige nu er der 73 steder i hele landet, hvor flygtninge kan få hjælp til deres dyr. Nye dyrlæger kan selv melde sig til listen – og den vokser støt. Den Danske Dyrlægeforening vil også orientere sine 4.350 medlemmer om muligheden.

Samtlige dyrlæger på listen tilbyder da også vaccination mod rabies, den efterfølgende antistofblodprøve, mikrochipping og sundhedstjek. Nogle dyrlæger tilbyder desuden behandling af akutte sygdomme og skader.

Flygtninge fra Ukraine kan kun tage dyr med ind i Danmark på grund af en særlig undtagelse fra EU-reglerne og de ellers skrappe indrejsekrav for kæledyr. Dyrene skal dog registreres hos Fødevarestyrelsen og visiteres af en embedsdyrlæge, før de kan få behandling af en almindelig dyrlæge.

Fødevarestyrelsen har oplyst dyreværnsorganisationerne om, at cirka en procent af flygtninge forventes at havekæledyr med. Ud fra de seneste estimater betyder det, at der kommer omkring 1000 flygtningedyr til Danmark. De seneste offentliggjorte tal viste, at Ukrainere havde 79 registreret dyr hos styrelsen.

Se oversigten over dyrlægerne her: https://www.dyrenesbeskyttelse.dk/krigens-dyr-dyrlaeger

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce