Bordetella bronchiseptica: Ny vaccine til hund | DYRLÆGEN.nu

Ny vaccine til hund

Injektionsvaccine mod bordetella bronchiseptica.

MSD Animal Health har lanceret Nobivac® Respira Bb Vet., en subkutan injektionsvaccine til hund. Vaccinen reducerer kliniske symptomer på infektion i de øvre luftveje og bakteriel udskillelse forårsaget af Bordetella bronchiseptica, som er en af de primære årsager til kennelhoste.

Nobivac® Respira Bb Vet. kommer i et flerdosis hætteglas (10 ml/10 doser). Formuleringen er klar til brug og kræver ikke opblanding. Den kan opbevares ved stuetemperatur i op til 28 dage efter åbning.

»Vi er glade for at kunne føje endnu et medlem til familien af luftvejsvacciner til hund. Denne vaccine gives som injektion og er et supplement til vores intranasale vaccine. Dyrlægerne får dermed endnu en mulighed for at kunne beskytte hunde mod kennelhoste, og det kan forhåbentlig reducere risikoen for sygdomsudbrud. For den enkelte hund betyder det, at den kan undgå generende hoste, og hund og ejer behøver ikke at isolere sig fra hundetræning, udstillinger og øvrig omgang med andre hunde,« siger Randi Lintrup, dyrlæge, MSD Animal Health.

Kennelhoste er en meget smitsom luftvejssygdom karakteriseret ved infektion i luftrøret og bronchierne hos hunde. Den smitter ved direkte kontakt mellem hunde, via kontaminerede overflader eller gennem luft via hoste eller nys. Kliniske symptomer inkluderer blandt andet tør, rungende hoste, svækkelse, nys, vandigt flåd fra næse og i alvorligere tilfælde pneumoni, nedsat appetit, feber og sløvhed.

 

Om MSD Animal Health

I mere end et århundrede har MSD været en ledende og global biofarmaceutisk virksomhed. MSD har været innovativ inden for forskning, der har resulteret i medicin og vacciner mod mange af verdens mest udfordrende sygdomme. MSD Animal Health er den globale veterinærmedicinske forretningsenhed af MSD.

Gennem vores engagement i ’The Science of Healthier Animals®’ tilbyder MSD Animal Health dyrlæger, besætningsejere, kæledyrsejere og organisationer et af de bredeste udbud af veterinære lægemidler, vacciner og services. MSD Animal Health har også en række digitalt forbundne identifikations-, sporbarheds- og overvågningsprodukter.

MSD Animal Health arbejder for bevarelse og forbedring af helbredet og velbefindende hos dyr og de mennesker, der har med dyr at gøre. MSD Animal Health er til stede i mere end 50 lande, mens vores produkter er tilgængelige på cirka 150 markeder. Ønskes yderligere information, besøg http://www.msd-animal-health.dk.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce