09.02.2021: Dansk direktør bag World Federation for Animals | DYRLÆGEN

Dansk direktør bag ny global dyrevelfærdsorganisation

Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis er initiativtager til ny global dyrevelfærdsorganisation. World Federation for Animals er skabt i samarbejde med dyrevelfærdsorganisationer fra hele verden.

Direktør for Dyrenes Beskyttelse Britta Riis har stået i spidsen for etableringen af den nye globale dyrevelfærdsorganisation World Federation for Animals. World Federation for Animals består foreløbigt af 19 stiftende medlemsorganisationer fra hele verden og vil gøre sin indflydelse gældende på højeste politiske niveau ved at sætte dyrevelfærd på dagsordenen i FN-systemet.

»Idéen opstod som en undren over, at der ikke fandtes et fælles talerør for dyrevelfærd på den globale scene på samme måde som andre brancher og interesseorganisationer har en global repræsentation. Eksempelvis er det ærgerligt, at dyrevelfærd ikke bliver nævnt i FN’s 17 verdensmål, selvom dyrenes forhold og forholdet mellem dyr, mennesker og natur i høj grad er en del af bæredygtighedsproblematikkerne. Derfor gik jeg i gang med at finde samarbejdspartnere, der har lige så stor passion for dyrevelfærd, som vi har i Dyrenes Beskyttelse,« siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.

World Federation for Animals vil arbejde for hensynet til dyrene på en række parametre, der er en del af de globale politiske dagsordener om bæredygtighed, klimaforandringer, biodiversitet, pandemirisici og fødevaresikkerhed. Det kommer til at ske gennem koordinerende politisk lobbyarbejde både regionalt og internationalt, hvor World Federation for Animals vil være dyrenes globale stemme.

 

Udnyttelse af dyr må ophøre

Medlemmerne af World Federation for Animals deler visionen om, at menneskers udnyttelse af dyr må ophøre. Alle dyr er levende og sansende væsener, som fortjener, at deres velfærd bliver beskyttet – også på tværs af kontinenter og landegrænser.

»Dyrenes Beskyttelse er med sine 145 år Danmarks største og ældste dyrevelfærdsorganisation, og vi insisterer på dyrevelfærd som et centralt politisk og etisk emne. Vi har desuden både erfaring, netværk og faglig ekspertise til at søsætte et globalt projekt. Nøglen til at løse de store problemstillinger omkring dyrevelfærd ligger i et stærkt internationalt samarbejde og i at opnå størst mulig indflydelse i globale politiske sammenhænge,« siger Britta Riis.

En problematik, som World Federation for Animals vil sætte ind overfor, er den omfattende kommercielle handel med vilde dyr, som er forbundet med ufattelige lidelser og dårlige forhold for dyrene, og som derudover kan være årsag til fremtidige pandemier. Her er der brug for en styrket lovgivning og en indsats omkring håndhævelse af lovene.

Dyrenes Beskyttelse har igennem en årrække været aktivt medlem af den fælleseuropæiske organisation Eurogroup for Animals. Foreningens engagement i det europæiske dyrevelfærdsarbejde rettet mod EU-lovgivning fortsætter, og ved stiftelsen af World Federation for Animals udvides engagementet og netværkssamarbejdet for dyrene til den globale politiske arena.

 

World Federation for Animals

  • Organisation bestående af 19 stiftende medlemmer.
  • Repræsenteret i Europa, Afrika, USA, Australien og Asien.

 

Britta Riis

  • Uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet 1994.
  • Tidligere sportschef og generalsekretær i Dansk Rideforbund og konsulent i Team Danmark.
  • Direktør i Dyrenes Beskyttelse siden 2009.
  • Præsident for Eurogroup for Animals 2016-2020.
  • Initiativtager til World Federation for Animals.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce