Dyrenes Beskyttelse: Rekordmange kæledyr fik nye hjem i 2020 | Dyrlægen.nu
I 2020 fik rekordmange kæledyr nye hjem gennem Dyrenes Beskyttelses otte internater. Efterspørgslen på kæledyr har aldrig været større, men desværre dumpes der stadig alt for mange kæledyr hvert eneste år. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Rekordmange kæledyr fik nye hjem i 2020

I 2020 fik rekordmange kæledyr nye hjem gennem Dyrenes Beskyttelses otte internater. Efterspørgslen på kæledyr har aldrig været større, men desværre dumpes der stadig alt for mange kæledyr hvert eneste år.

Tusindvis af katte og flere hundrede hunde, kaniner og marsvin blev i 2020 indleveret på et af Dyrenes Beskyttelses otte internater. Et rekordstort antal dyr, 8207 dyr i alt, fik et nyt hjem i 2020.

Internaterne formidler flest katte, men også mange kaniner og hunde. I 2020 fik 6.668 katte, 399 hunde, 563 kaniner, 113 marsvin og 464 mindre dyr, såsom fugle, krybdyr og mindre gnavere, nye gode hjem fra de otte internater.

»Vi er utrolig glade for, at folk støtter vores arbejde og er interesserede i at hjælpe dyrene. Det var ikke muligt at hjælpe alle dyrene, hvis ikke det var for dem, der adopterer dem,« siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse: Rekordmange kæledyr fik nye hjem i 2020 | Dyrlægen.nu
Her ses fordelingen af dyr på Dyrenes Beskyttelses otte internater fra 2014-2020. Graf: Dyrenes Beskyttelse.

Hunde er populære som aldrig før

Mange danskere har anskaffet sig en ny bedste ven i 2020, hvor efterspørgslen på hunde steg markant. Under Coronakrisen har mange danskere været mere hjemme og har i den forbindelse øjnet muligheden for at byde et nyt firbenet medlem velkommen i familien.

»Mange avlere har meldt om massiv efterspørgsel og lange ventelister, og vi har også set et fald i antallet af indleverede hunde på vores internater i 2020. At få en hund er en stor opgave, og man påtager sig et kæmpe ansvar mange år frem i tiden, men den store efterspørgsel har ikke skabt dårligere hjem. Vores internater bruger rigtig meget tid på at matche de rette ejere med den rigtige hund. Vores oplevelse var, at der var flere gode hjem at vælge i mellem til hver hund, da der simpelthen har været større efterspørgsel,« fortæller Jens Jokumsen.

 

Kattene er stadig dominerende på internaterne

I 2020 har Dyrenes Beskyttelse igen oplevet et stort antal nødstedte katte og killinger, som ingen andre ville tage sig af. Der har været en mindre stigning på 1 procent i forhold til 2019, som også var et rekordår, men sammenligner vi med 2018, har der været en stigning på mere end 51 procent.

Dyrenes Beskyttelse: Rekordmange kæledyr fik nye hjem i 2020 | Dyrlægen.nu
Her ses det samlede antal af dyr på Dyrenes Beskyttelses otte internater fra 2014-2020. Graf: Dyrenes Beskyttelse.

»I Danmark bør vi have lovpligtig mærkning og registrering af katte på samme vis, som der har været for hunde siden 1991. Mange ejerkatte kommer nødstedte på internat, hvor ejerne efterlyses, men det lykkes sjældent at finde dem. Det går ud over kattens velfærd, når en ejer ikke kan findes hurtigt, og der skal træffes en beslutning om kattens sygdomsbehandling og videre forløb. Derfor vil en mærkning og registreringsordning virkelig højne velfærden for de danske katte. Desuden er det vigtigt at få neutraliseret sin kat, så man ikke får uønskede killinger,« forklarer Jens Jokumsen.

I 2020 blev 999 dyr fundet efterladt i kasser, tasker eller bure, hvoraf langt størstedelen var katte. Desværre har Danmarks katte ikke samme status som hundene hos deres ejere, og derfor ses der stadigvæk et uhørt stort antal dumpede katte og killinger. Det er helt uacceptabelt, men også et brud på dyrevelfærdsloven.

»Dyrene dumpes i papkasser og transportkasser, overladt til en usikker skæbne. Vi har sågar set flere eksempler på killinger, der er blevet kastet ud af kørende biler i 2020. En fuldstændig uacceptabel handling og et brud på dyreværnsloven,« afslutter Jens Jokumsen.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce