17.12.2020: Dyrenes Beskyttelse fusionerer med Hjemløsedyrlægerne | DYRLÆGEN.nu

Dyrenes Beskyttelse fusionerer med Hjemløsedyrlægerne: Sammen hjælper de gadens hunde

Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse er fusioneret. Det betyder, at Dyrenes Beskyttelse er med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde og på den måde hjælpe med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde.

 

Hjemløsedyrlægerne er i slutningen af 2020 fusioneret med Dyrenes Beskyttelse, der blandt andet skal sørge for fundraising af dyrlægernes arbejde, så de kan have fokus på det væsentlige: At hjælpe de hunde, der lever på gaden.

»Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes os at fusionere med Hjemløsedyrlægerne. Vi har stor sympati for det frivillige arbejde, som Hjemløsedyrlægerne udfører. De hjemløses dyr er det vigtigste, de har, og dyrene er med til at skabe tryghed for dem, der lever på gaden. Dyrenes Beskyttelse er der for alle dyr, og det gælder også dem, der lever med deres ejere på gaden,« fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

 

14 års frivilligt arbejde

Vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes arbejde siden 2006. De har i 14 år arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København. Dyrlægerne hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere.

»Gadens hunde lever ikke et hundeliv. Vi ser tværtimod stor trivsel blandt hundene og nogle meget ansvarlige ejere, som kun vil deres hunde det bedste,« fortæller Stine Jacobsen, en af de fire hjemløsedyrlæger.

Netop ved at Dyrenes Beskyttelse hjælper til med den økonomiske del, kan dyrlægerne gøre det, de helst vil bruge tid på: Nemlig at hjælpe gadens folk med at passe godt på deres dyr. Derfor er denne fusion enormt givende, da Dyrenes Beskyttelse på den måde kan hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været muligt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for.

»De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se, når vi tidligere har lavet samarbejde med Hjemløsedyrlægerne. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde,« afslutter Yvonne Johansen.

 

Hjemløse i Danmark

  • I hjemløsetællingen 2019 fandt man 6.431 hjemløse personer.
  • Af de hjemløse borgere er 77 procent mænd og 23 procent kvinder.
  • Hjemløsedyrlægerne tilbyder dyrlægehjælp til alle gadens dyr i København. Initiativet er frivilligt, og dyrlægerne er cirka på gaden hver anden måned.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce