11.12.2020: Corona skaber ekstra travlhed hos FirstVets digitale dyrlæger | DYRLÆGEN

Corona skaber ekstra travlhed hos digitale dyrlæger

Tryghed er vigtigt for danskerne under corona-krisen. Det mærker man hos FirstVet, som tilser kæledyr online. Det giver tryghed for både dyr og ejer.

 

En stigende smittefrygt og skærpede corona-restriktioner får flere og flere kæledyrsejere til at søge hjælp hos en dyrlæge online, når deres hund eller kat får det dårligt. Med en videokonsultation kan ejeren få tilset sit dyr med meget kort varsel og uden at skulle forlade hjemmet.

»Vi har faktisk kunne se denne tendens hele vejen igennem corona-krisen. Efterspørgslen efter videokonsultationer stiger i takt med at restriktionerne strammes, som de er blevet nu, og når der så løsnes lidt op igen, så falder den en smule. Den er dog stadig meget større end før corona-krisen, og vi har oplevet en fordobling i antallet af videokonsultationer,« siger Janni Poulsen, der er chefdyrlæge hos FirstVet, og hun har også et godt bud på, hvorfor flere benytter sig af videokonsultationer.

»Det skyldes formentlig, at vi er en online tjeneste, og videokonsultationer overflødiggør jo mødet med andre mennesker i venteværelset og på klinikken, hvilket er en stor fordel i disse corona-tider,« siger hun.

 

Tryghed for dyr og mennesker

Helt generelt gælder det, at det både for dyr og mennesker er en utryg situation, når et dyr skal tilses af en dyrlæge. Det er en uvant situation for dyret, og ejeren er nervøs for, hvad der eventuelt er galt med dyret. Meget af denne utryghed kan undgås ved brug af FirstVet.

»Ejeren kan nemt og bekvemt booke en videokonsultation ligegyldigt hvor og hvornår, og den fleksibilitet er med til at skabe tryghed. Derfor har vi også åbent fra 07.00-24.00, så man for eksempel kan få vurderet sit dyr, før man skal på arbejde. Der er også den fordel, at man her under corona-krisen kan blive derhjemme i trygge rammer, mens dyret bliver tilset, og jeg tror, at netop denne tryghed er en del af forklaringen på den store stigning, vi har set,« siger Janni Poulsen.

Samtidig påpeger hun, at det selvfølgelig er dyret, der er i fokus under en konsultation, og dyret får ligeledes en langt bedre oplevelse, når konsultationen er online.

»Ved at tage den indledende konsultation online skabes der ro for dyret, som ikke skal transporteres og opleve en stressende situation i venteværelset. I stedet kan det være i vante og trygge rammer, og konsultationen bliver på dyrets præmisser.«

 

Et supplement

FirstVet er ikke en afløser for den traditionelle dyrlæge, men et supplement. Formålet er at give dyreejerne en mulighed for at konsultere en erfaren dyrlæge uanset hvor og hvornår. Konsultationen foregår via en videosamtale, så dyrlægen kan se dyret og vejlede ejeren.

»Mange problemer og bekymringer kan nemt løses gennem en videokonsultation. Vores erfaring er, at vi i cirka 60 procent af samtalerne kan hjælpe og finde en løsning, for det betyder rigtig meget for det trænede øje, at vi kan se dyret. Eksempelvis kan vi se farverne på slimhinderne, hvilket kan være svært for ejerne at forklare i telefonen. Vi ved, hvad vi skal kigge efter, og vi kan guide ejeren til at zoome ind på detaljer, hvis vi har behov for det,« siger Janni Poulsen.

Vurderes det, at der er noget galt med dyret, så bliver det henvist til en traditionel dyreklinik, da FirstVet ikke laver egentlig diagnosticering, og de udskriver heller ikke receptpligtig medicin.

»Det må og vil vi ikke, da det kræver en klinisk og fysisk undersøgelse. I stedet kan vi hurtigt vejlede og skabe tryghed for både ejer og dyr, og det er der flere og flere, der benytter sig af herunder corona-krisen,« siger Janni Poulsen.

 

Om FirstVet

Bag den digitale tjeneste står den svenskejede telemedicin-virksomhed FirstVet, der lancerede tjenesten i Sverige i 2016, og i dag hjælper langt over 300.000 dyr med mere end 25.000 konsultationer om måneden. Foruden Danmark og Sverige, tilbyder FirstVet også videokonsultationer i Norge, Tyskland, England og USA.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce