04.12.2020: Hundens og Kattens dag gav gnist og sammenhold | DYRLÆGEN.nu

»Gav gnist og sammenhold«

Dyrlæge Anna Jonasson Stender fra Søndersø Dyreklinik kom hjem fra Hundens og Kattens dag med gejst og inspiration til at ændre små ting i hverdagen.

 

Søndersø Dyreklinik havde to dyrlæger og en veterinærsygeplejerske på deltagerlisten til E-vets workshop Hundens og Kattens Dag i midten af september i Haderslev. En af dem var Dyrlæge Anna Jonasson Stender, der begyndte i klinikken 1. juni 2020.

»Det var lidt ligesom en personaledag og første gang, jeg var på kursus med mine nye kolleger fra klinikken. Jeg kom hjem fra workshoppen med en gnist og en følelse af, at det var fedt at blive inspireret igen. Og fordi vi var tre af sted, kan vi være sammen om at bruge de nye ting hjemme i klinikken,« siger Anna Jonasson Stender.

 

Videndeling med kolleger

Til Hundens og Kattens dag blev deltagerne præsenteret for forskellige faglige emner og oplæg om behandling af kæledyr, og der var rig mulighed for, at deltagerne kunne byde ind med egne erfaringer.

»Det var rigtig god videndeling. Man kunne høre, hvad andre klinikker gør, men også dele nogle frustrationer over ting, man bøvler med på klinikken og høre, at man ikke er den eneste. Det giver mulighed for at tænke lidt anderledes, end når man står i hverdagen og har travlt,« siger Anna Jonasson Stender.

 

Bedre forløb for patienten

Hun og kollegerne blev inspireret af oplægget om tandbehandling i en grad, så det allerede har medført konkrete forandringer på Søndersø Dyreklinik.

»Det er meget forskelligt, hvordan klinikker udfører tandbehandlinger. Nogle laver både tandrensningen, diagnosen og en eventuel tandbehandling på en gang, med en enkelt narkose. Det har vi også selv gjort hidtil. Andre deler det op i to, så der er to narkoser og to forskellige behandlinger. Det giver et bedre forløb for patienten og en bedre forventningsafstemning med ejeren. Den metode tog vi med hjem og implementerede på klinikken allerede dagen efter workshoppen,« siger Anna Jonasson Stender, der tidligere blandt andet har arbejdet på Universitetshospitalet for Familiedyr i København.

 

Ensartede urinanalyser

Et af dagens øvrige indlæg var en præsentation af laboratorieudstyr- og metoder, og her blev der præsenteret noget udstyr, der godt kunne finde vej til dyrlægens ønskeliste til jul.

»Vi har det nyeste udstyr på klinikken, men der var et smart urinaflæsningsapparat, der aflæser urinsticks på en måde, så resultatet bliver mindre biased og mere ensartet. Og et lækkert mikroskop med tilhørende videoudstyr. Det kan godt komme på ønskelisten,« siger Anna Jonasson Stender, der også fik nogle tips med hjem til brug af det røntgenudstyr, de allerede har på klinikken.

»Vi lærte nogle nye genveje til softwaren og computerudstyret, som vi ikke kendte. Der blev gennemgået nogle cases, hvor folk fortalte, hvad der fungerede for dem,« siger dyrlægen, der også hæftede sig ved det sociale aspekt.

»Det var fantastisk at møde og få sat ansigt på en masse andre dyrlæger, hvoraf vi samarbejder med mange af dem om henvisning af patienter.«

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce