Fedme hos hund - Dyrlægen

Hunden er ofte tykkere, end ejeren tror

Hundeejerne har ofte en skævvredet forestilling om deres hundes vægt. En ny svensk undersøgelse viser, at selvom 45 procent af de svenske hunde lider af fedme, er langt størstedelen af hundeejere godt tilfredse med deres hundes vægt.

Hundeejerne holder sig ikke tilbage, når de hælder i madskålen. Hvorfor skulle de dog det? Deres hunde har jo ikke behov for at slanke sig. En ny svensk undersøgelse foretaget af Agria Dyreforsikring viser, at kun ni procent af de svenske hundeejere mener, at deres hunde er overvægtige.

Dette tal stemmer dog ikke overens med den virkelighed, der møder dyrlægerne på de svenske dyreklinikker og dyrehospitaler. De oplever nemlig, at hele 45 procent af hundene lider af fedme. Hundeejerne har altså ofte en skævvredet forestilling om deres hundes vægt, og det kan have alvorlige konsekvenser for hundenes livskvalitet og levealder.

 

De store fedme-syndere

Det er ikke uvidenhed hos hundeejerne, der fører til overvægt hos hundene. Tværtimod. Undersøgelsen viser, at hundeejerne er udmærket klar over, at de store syndere i kampen mod fedme er for meget mad kombineret med for lidt træning.

At 45 procent af de svenske hunde alligevel er overvægtige, skyldes ofte dårlige vaner hos hundeejerne. Det er normalt at, der lige smutter en köttbulla eller en skive ost ned under bordet til hunden ved familiemåltiderne.

»En sund og glad hund kræver den rigtige mængde foder og motion. Det lyder enkelt, men det er vigtigt at bryde de dårlige vaner, og at alle i hundens familie er med på idéen,« siger direktør i Agria Dyreforsikring Tine Antvorskov.

 

Konsekvenserne af fedme hos hunde

Hunde, der lider af fedme, vil, før eller siden, få problemer, der forringer dens livskvalitet og medfører sygdomme såsom diabetes, ledproblemer, hjerteproblemer, kredsløbsproblemer, leversygdomme og dårligt immunforsvar.

Fedme forårsager ikke alene forringelse af livskvaliteten, men også livslange, dyre behandlinger og i værste fald et forkortet liv.

Undersøgelsen blev foretaget blandt 300 hundeejere i Sverige af Agria Dyreforsikring i samarbejde med svensk veterinærforbund.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce