Hundesyge vaccination

Hundesyge konstateret i midtjysk by

Der er konstateret tilfælde af hundesyge i den midtjyske by Skrive. Hundesyge er yderst smitsom og livstruende for ikke-vaccineret hunde.

Dyrlæger i Skive og omregn er blevet kimet ned, siden der i sidste uge blev konstateret flere tilfælde af hundesyge i din midtjyske by. Hundesyge er en yderst smitsom virussygdom, der overføres fra det ene dyr til det andet ved fysisk kontakt – eller hvis et rask dyr indtager for eksempel spyt, afføring eller urin fra et smittet dyr.

»Sygdommen kan smitte som forkølelse, hvis hunde nyser, rører ved hinanden eller hoster hinanden i hovedet. Men også hvis en ræv har urineret et sted, og en hund går der, får urinen på sine poter og derefter slikker på dem,« lyder det fra dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse Inger Lund Overgaard til TV2.

Hundesyge er yderst smitsom og livstruende for ikke-vaccineret hunde.

»Bliver en hund først smittet med hundesyge, kan den ikke behandles, og derfor er der stor risiko for, at den vil dø af den smitsomme virus,« pointerer Inger Lund Overgaard.

Dyrenes Beskyttelse advarer nu byens hundeejere mod at gå ture med hunde, som ikke er vaccineret mod sygdommen.

 

Vaccination mindsker smittefaren

Når en hund er vaccineret mod hundesyge, mindskes smittefaren til næsten lige med nul. Derfor er den altoverskyggende opfordring fra Dyrenes Beskyttelse, at hundeejere skal sørge for, at få deres hunde vaccineret.

Som dyrlæge bør du ligeledes have ekstra opmærksomhed på symptomer på hundesyge hos specielt ikke-vaccineret hunde. Du rådes også til at opfordre hundeejere til at få deres hund vaccineret nu.

»Vi vil gerne opfordre alle hundeejere i Skive og omegn til at få deres hund vaccineret mod hundesyge hurtigst muligt. Hvis man holder af sin hund, så er det rigtig trist at miste den, fordi man ikke har fået den vaccineret,« siger Inger Lund Overgaard til TV2.

 

Obduktion viste sygdom

Udmeldingen kommer efter en obduktion af tre rævehvalpe. Obduktionen viste, at dyrene var døde af hundesyge.

Ansatte på et værksted på Engvej i byen havde gennem en periode observeret hvalpene lege i området. De slog alarm til Dyrenes Beskyttelse, fordi de havde set hvalpene spise af, hvad de troede var en gammel fisk, hvorefter de pludselig blev dårlige og døde.

Formodningen var, at rævene var blevet forgiftet, hvorfor de blev sendt til obduktion. Dog var dødsårsagen hundesyge. Den smitsomme sygdom ses også hos netop ræve, ulve og beslægtede arter som eksempelvis minken. Sidenhen har Dyrenes Beskyttelse fået viden om endnu en ræv i området, der er smittet med hundesyge.

Dyrenes Beskyttelse har ikke fået indberetninger om hundesyge i andre danske byer.

 

Artiklen er oprindeligt udgivet af TV2.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce