Unge dyrlæger overtager praksis

Unge dyrlæger overtager praksis

To unge dyrlæger overtog i midten af april 2019 Morud Dyreklinik. Katja Strøm Buse og Helle Thers Andersen har købt sig ind med hver 50 procent af den mindre smådyrspraksis i den nordfynske by Morud.

Det hører til sjældenheden, at unge dyrlæger overtager den fulde kontrol af en praksis tidligt i deres karriere. Ikke desto mindre er det netop det, der er sket i Morud nordvest for Odense. Morud Dyreklinik blev i midten af april 2019 overtaget af de to unge dyrlæger Katja Strøm Buse og Helle Thers Andersen. De har hver købt sig ind med 50 procent af klinikken.

Katja Strøm Buse er oprindeligt uddannet landmand, inden hun færdiggjorde sin uddannelse som dyrlæge i 2018. Helle Thers Andersen blev udannet dyrlæge i 2012. Hun har tidligere arbejdet deltid i smådyrspraksis. Samtidig har hun kørt sit eget firma med kiropraktik og kranio-sakral terapi af heste, hunde og katte. Helle Thers Andersen og Katja Strøm Buse kender hinanden fra et kort vikariat hos netop Morud Dyreklinik.

 

Overtagelsen lå ikke i kortene

Det lå ikke i kortene, at Katja Strøm Buse og Helle Thers Andersen sammen skulle overtage en smådyrspraksis. De havde kun kendt hinanden i kort tid, da Morud Dyreklinik blev sat til salg. På dette tidspunkt gav begge kvinder en hjælpende hånd til hos netop Morud Dyreklinik.

Både Katja Strøm Buse og Helle Thers Andersen kommer fra lokalsamfundet omkring Morud, og da det stod klart, at klinikken ikke kunne overleve, hvis der ikke hurtigt blev fundet en ny ejer, slog de to unge dyrlæger til. De havde begge en følelse af, at det var en chance, som måske kun ville komme én gang i livet.

»Det er ikke så tit, der kommer en klinik til salg fire minutter fra, hvor man bor – med kundekartotek og det hele. Derudover har jeg altid tænkt, at det kunne være sjovt at være selvstændig i en eller anden form. Jeg havde dog ikke regnet med, at det skulle være i praksis – men det blev det,« fortæller en tydeligt glad klinikejer, da vi fanger Katja Strøm Buse på telefonen.

 

Forening af praksislivet og familielivet

Den enestående chance, der opstod, da Morud Dyreklinik blev sat til salg, er ikke den eneste årsag til, at Katja Strøm Buse og Helle Thers Andersen valgte at blive praksisejere tidligt i deres dyrelægekarriere. Et ønske om bedre forening af praksislivet og familielivet stod også øverst på listen over fordele ved at gå selvstændige med egen klinik. Større medbestemmelse for egen tid, karriere og fremtidig dygtiggørelse spiller med andre ord en afgørende rolle for de to unge dyrlæger.

Da vi fanger Katja Strøm Buse har de været praksisejere i en måned, og det er tydeligt at mærke, at omfanget af de administrative opgaver har overrasket hende – men ikke skræmt hende væk. Tværtimod fortæller hun, at hun allerede har lært rigtig meget og udviklet sig som person ved at drive en selvstændig virksomhed. Hun fortryder ikke, at hun er sprunget ud som praksisejer blot et år efter endt uddannelse.

»Det har været en rigtig sund erfaring at få – hvordan pengene kommer ind, men også hvordan pengene kommer ud. Det har helt klart givet mig en større respekt. Mit råd til andre unge dyrlæger, der ønsker at åbne egen praksis, er, at de skal tage chancen, når den er der – og trække på deres netværk. For der kommer situationer, hvor du er på dybt vand, men så er det godt, at man har et stort netværk af både kolleger, venner og familie, der kan træde til og hjælpe en med de ting, som man ikke selv ved noget om,« pointerer dyrlæge Katja Strøm Buse.

 

Morud Dyreklinik fortsætter i samme ånd

Katja Strøm Buse og Helle Thers Andersen overtager Morud Dyreklinik fra Dyrlæge Astrid Ruegaard Hansen. Anne-Mette Juhl Jensen forsætter som klinikchef. Klinikken fortsætter i samme ånd som tidligere. Der vil også fremover være fokus på den nærværende konsultation.

Morud Dyreklinik tilbyder småoperationer, kiropraktik, vaccinationer og behandling af tænder, ører og øjne. Derudover er der indgået et samarbejde med kirurg Damian Strudwock, der kommer på klinikken og udfører større operationer til stor glæde for klinikkens klienter.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce