vetapo-dyrlaegen-artikel

Nyt veterinært online-apotek med fokus på dyrlæger

Ny hjemmeside kun for veterinært personale gør bestilling af medicin nemmere. Websitet er blandt andet udviklet af en veterinærsygeplejerske, der har brugt sin erfaring fra praksis til at målrette Websitet til dyreklinikker og -hospitaler.

Det skal være nemt og hurtigt at bestille medicin for klinikkerne. Det er holdningen hos folkene bag VetApo, som er et nyt onlineunivers for dyrlæger, hvor alle medicinal­varer kan bestilles med få klik.

»Alle os, der har prøvet at stå for bestillingerne i en klinik, ved, at der sjældent er tid i en travl hverdag til at bruge alt for meget tid på at bestille medicin. Derfor har vi hos VetApo valgt at samle det hele ét sted,« fortæller veterinærsygeplejerske Louise Boye, der har været med til at udvikle siden VetApo.dk.

Udviklet af apoteker og VSP

VetApo er en fuldbyrdet veterinærafdeling under Roskilde Dom Apotek og er udviklet af apoteker og idemand Mads Korsholm i samarbejde med Louise Boye. VetApo har dag-til-dag-levering, hvis varerne er bestilt på siden senest klokken 15 dagen før.

Louise Boye blev uddannet veterinærsygeplejerske i 2013 og arbejdede derefter i praksis i både Danmark og i Norge. Hun har været med hele vejen i udviklingen af VetApo, og siden websitet gik i luften i 2018, har Louise Boye været en bærende del af afdelingens drift.

»Det har været spændende at være med til at starte et nyt koncept op. Jeg har fået god mulighed for at bruge mine erfaringer fra praksis. Jeg ved, hvad der kan være udfordrende og besværligt, og her får jeg så mulighed for at gøre det nemmere for mine kolleger ude i branchen,«
fortæller Louise Boye.

Informationer og forbedret varekurv

En af de ting, Louise Boye har lagt vægt på hos VetApo, er, at alle oplysninger om præparaterne skal være tilgængelige for dyrlægerne.

»Jeg ved, at mange dyrlæger og veterinærsygeplejersker undersøger, hvad medicinen indeholder, inden de bestiller. De bruger oplysningerne til at sammensætte den bedste behandling til patienterne, og derfor skal denne information være let tilgængelig online for alle produkter,« fortæller veterinær­sygeplejersken.

Et andet vigtigt punkt, hvor VetApo skiller sig ud fra andre netkøbs­butikker, er på varekurven – altså der, hvor man samler sine ordrer på siden. På VetApo.dk kan man administrere sin varekurv fra flere enheder samtidig, eksempelvis fra computeren i skranken og en tablet i konsultationen.

»Jeg har flere gange prøvet at glemme at bestille nogle varer. Hvis jeg eksempelvis er kommet i tanke om det i løbet af dagen, så kunne jeg nemt have glemt alt om det, når jeg så skulle bestille varer inden fyraften.

Men med vores nye side kan du have bestillingskurven åben hele dagen, og så tilføje efterhånden og sende bestillingen afsted inden kl. 15.

Det er nyttigt, hvis sygeplejersken vil bestille én ting, og dyrlægen samtidig vil bestille noget inde fra konsultationen. Det kan sagtens lade sig gøre – bare det er dyrlægen, der elektronisk skriver under som dokumentation, inden bestillingen via krypteret forbindelse sendes afsted. Dette er allerede en del af løsningen,« forklarer Louise Boye.

Kun for veterinært personale

Websitet er kun for dyrlæger og andre i veterinær­branchen, men har både veterinærmedicin og humane præparater.

»Nogle gange bruger dyrlægen humane produkter, og jeg har flere gange hørt om apotekere, der bliver lidt skeptiske, når en dyrlæge overvejer at bruge et humant medikament til dyr. Den skepsis vil dyrlægerne ikke møde her, selv om der selvfølgelig er nogle klare regler, der skal følges. Som både veterinærsygeplejerske og konsulent er jeg udemærket klar over de fordele, der kan være ved at bruge de forskellige produkter,« fortæller Louise Boye.

Hun er kontaktperson hos VetApo for dyreklinikker og dyrehospitaler, og hun er næsten altid til at fange på telefonen for gode råd eller vejledning i brugen af websitet.

God start

Bestillingerne pakkes blandt andet af Louise Boye, og hun leverer selv en del af de ordrer, hun kan nå rundt med på Sjælland – resten af landet modtager varer via en fragtmand. Louise Boye er glad for på den måde at holde fast i kontakten til kollegerne i praksis.

»Nu hvor jeg ikke er på en klinik hver dag, er det selvfølgelig ekstra vigtigt, at jeg holder mig opdateret om nye trends og arbejdsgange på klinikkerne, så vi kan holde VetApo up to date. Jeg bruger også meget tid på at køre rundt i hele landet for at sælge vores koncept, og jeg nyder at besøge klinikkerne,« siger veterinærsygeplejersken.

Ind til videre er VetApo.dk blevet rigtig godt mod­taget og har allerede en del faste kunder.

»Vi har fået en rigtig god start. Der er naturligvis klinikker, som har haft aftale med det samme lokale apotek i en menneskealder, og det respekterer vi selvfølgelig. Vores erfaring viser bare, at man sparer rigtig meget tid ved at kun at skulle indtaste sin ordre ét sted, og det forsøger vi nu at fortælle hele branchen,« siger Louise Boye.

Læs hele Dyrlægen nr. 1 – 2019 magasinet her

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce