Forskningspris_til_dyrlæge_på_Arhus_universititet

Forskningspris til dyrlæge på Arhus universititet

Dansk forskergruppe med dyrlæge i spidsen har modtaget 3R-prisen for at sætte fokus på systematiske reviews og forskningskvalitet. Der udbydes nu to kurser, så flere forskere kan få kendskab til metoden.

AUGUST-gruppen fra Aarhus Universitet arbejder for at udbrede kendskabet til og vigtigheden af systematiske reviews i den prækliniske forskning, og det har gruppen nu modtaget årets 3R-forskningspris for. 3R-forskningspris uddeles af Danmarks 3R-center til personer der har gjort en særlig indsats inden for et eller flere af de 3 R´er, som er *reduction, *refinement og *replacement.

Dyrlæge, ph.d. Birgitte Kousholt, der er tovholder i AUGUST-gruppen, er stolt og glad for det skulderklap, der følger med prisen.

»Prisen betyder en anerkendelse af det arbejde, vi lægger i AU-gruppen AUGUST, hvor vi forener indsatsen omkring 3R med universitetets målsætning om ansvarlig forskningspraksis og excellence in science,« siger Birgitte Kousholt

Kurser på vej

I foråret 2019 afvikles det første selvstændige ph.d.-kursus i systematiske reviews af præklinisk dyreeksperimentel forskning på Aarhus Universitet. Kurset får titlen ”Systematic reviews and metaanalyses of preclinical animal studies”.

Kurset henvender sig til ph.d.-studerende, men andre studerende og seniorforskere kan med fordel også deltage på kurset. Her vil de deltagerne arbejde med at få lavet et publicerbart systematisk review inden for deres eget forskningsemne.

I august 2019 udbydes en workshop, hvor alle som deltager i NorDic PhD Summit, har mulighed for at deltage. Nordic PhD Summit (www.nordochealth.net/nordic-phd-summit) arrangeres af NorDoc, som er et samarbejde mellem flere nordiske universiteter. Målet er at styrke den sundhedsvidenskabelige forskning, og et af tiltagene er et årligt møde for ph.d.-studerende, postdocs, ph.d.-vejledere og fakultetsmedarbejdere fra hele Norden.

Her diskuteres videnskab på højt plan, og der etableres netværk og samarbejdsrelationer på tværs af landene. Derfor er det særligt glædeligt, at arrangørerne har bedt om en workshop, der omhandler systematisk review af præklinisk dyreeksperimentel forskning. Det giver mulighed for at udbrede metoden og styrke forskningens fundament.

For mere information omkring kurserne skriv til
birgitte.kousholt@clin.au.dk

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce