Tino_Bendix_1200x630

Ny ejer giver digitalt spring

I begyndelsen af februar fik Kruuse ny amerikansk ejer. Det nye ejerskab styrker indsatsen på det veterinære marked, og indenfor et års tid håber Kruuse at kunne præsentere en helt ny digital platform, der binder ERP-systemerne sammen med fokus på compliance.

Leverandør af veterinærartikler til dyreklinikker og dyrehandlere, Jørgen Kruuse A/S har fået ny ejer. Kruuse var tidligere ejet af amerikanske Henry Schein, der både beskæftigede sig med dentalpleje og animal health. Den veterinære del af Henry Schein, som både Kruuse og E-vet hører under, er nu slået sammen med Vets First Choice og har dannet selskabet Covetrus, som udelukkende har fokus på veterinærbranchen.

»Det er en klar fordel for os, at vi nu har en ejer, hvis eneste fokus er dyrlæge-branchen. Vi skal ikke konkurrere med andre forretningsområder om opmærksomheden i den store koncern, og det er til Kruuses og de danske dyreklinikkers fordel,« siger CEO hos Jørgen Kruuse, Tino Bendix.

Automatisk distribution 

Inden sammenlægningen med Henry Scheins veterinærdel udviklede Vets First Choice en ny digital platform, der letter distribution og håndtering af medicin.

»Med denne nye platform springer vi adskillige år frem i den digitale udvikling, og vi glæder os til at introducere Covetrus’ system til danske dyrlæger,« fortæller Tino Bendix.

Den digitale platform har fokus på compliance – altså om dyreejer overholder de råd, der er givet af dyrlægen, og om de får givet den anbefalede medicin.

»Når en dyrlæge bestiller et medicinprodukt til en dyreejer, registreres det i et digitalt system, som leverer produktet direkte hjem til ejeren. Når der skal fyldes op af medicinen, sendes der automatisk en reminder til ejere, så de husker at følge og fortsætte den anbefalede behandling. Dermed skal dyrlægen ikke bruge tid på selv at kontakte klienten for opfølgning, og påmindelsen vil give bedre compliance i forhold til behandlingen. Den enkelte platform vil være sat op til dyrlægens præferencer og dermed være individuelt tilpasset,« forklarer Tino Bendix.

Desuden vil registreringen i Covetrus’ system give mulighed for at tilbyde andre produkter, fordi der åbnes op for individuel markedsføring i det omfang, dyrelægen ønsker det.

»Hvis vi kan se, at en hund får slankefoder, fordi den skal tabe sig, kan vi tilbyde legetøj, der sætter gang i bevægelsen og foderdispensere, der kræver aktivitet og så videre,« forklarer Tino Bendix.

Klar til Danmark senere

Den nye platform har været på det amerikanske marked i syv år, og Kruuse følger nøje erfaringerne samtidig med, at alle de danske forbehold i forbindelse med systemet undersøges. Platformen skal naturligvis tilpasses de danske krav og regler inden for markedsføring, medicinsalg og så videre. Tino Bendix håber, at kunne introducere platformen på det danske marked om et års tid.

I første omgang ændrer den nye ejerkonstellation ikke noget for Kruuse danske kunder.

»Vi fortsætter som hidtil, og Norden anses også for vores nye ejer som et rigtig vigtigt marked, og vi har fuld opbakning til vores fokus på de danske dyrlæger og til at udvikle produkter til danske dyreejere. Sideløbende følger vi Covetrus’ arbejde i USA og får så løbende lov at implementere de tilbud, der giver værdi i Danmark,« forklarer Tino Bendix.

For at sikre en højere servicestandard og stærk organisation i Norden har KRUSE besluttet at centralisere alle sine nordiske kundeservicefunktioner ved hovedkonteret i Langeskov, Danmark. Kunderne i både Norge og Sverige vil fortsat kunne kontakte KRUUSE på deres sædvanlige telefonnummer og blive betjent med kundeservicemedarbejdere, der taler flydende norsk og eller svensk. KRUUSE vil samtidig opretholde lokale teams med erfarne sælgere og teknikere både i Norge og Sverige.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce